Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Adamm napisał:
Schatje prawisz tak, ze juz rozgladalem sie za najblizszym konfesjonalem trzymajac kurczowo dyche na tace w dloni
Nie ironizuje na temat tego w co kto wierzy, lecz jasno i otwarcie krytykuje organizacje, ktora werbuje kazdego dnia nieswiadome osoby dla checi zysku i wladzy, czniac wielkie szkody w ich psychice, oraz neguje pedofilskie ekscesy zwyrodnialcow w sukienkach, ktorych rzadko dotyka reka sprawiedliwosci.

Amen.

Nie spotkalam sie jeszcze ze zjawiskiem werbacji w kosciele... no coz, moze za krotko zyje
W kazdym razie mnie nikt nie werbowal, niech by tylko sprobowal .
Tak mnie wychowano i to mi nadal odpowiada i mam nadzieje, ze to sie nie zmieni. Tak tez wychowam swoje dzieci, a jesli one kiedys stwierdzą, ze to nie dla nich, to juz ich sprawa...
A do kosciola nie chodze ani dla ksiedza ani po to aby dac na tace, poprostu mam taką potrzebe...
Zwyrodnialcy i pedofile trafiają sie w kazdym srodowisku! Czy jesli jakis nauczyciel jest pedofilem, to oznacza, ze wszyscy tacy? Chyba nie.
Nie rozumiem tylko Adamie skąd u Ciebie tyle zlosci, co Ci tam tak przeszkadza... hmmm...
Mozemy sie tylko cieszyc, ze nie urodzilismy sie jako moslimskie kobiety
Zgłoś wpis
131 Postów
Anja .............
(Anja Nl)
Stary wyjadacz
Schatje a ja uważam, że temat SZOK!!!! nie był na temat kościoła i religii !!!!!!!!!!!
Bynajmniej zakładając go nie miałam zamiaru o tym pisać.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Anja Nl napisał:
Schatje a ja uważam, że temat SZOK!!!! nie był na temat kościoła i religii !!!!!!!!!!!
Bynajmniej zakładając go nie miałam zamiaru o tym pisać.
Pozdrawiam

Masz racje Anja
ale to nie ja pierwsza w tym wątku do religii nawiązalam, temat, jak to czesto bywa, znow zszedl na inne tory
pozdrawiam
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Przepraszam, Anja.
Odpowiem tylko Schatje.

Schat_je napisał:

Nie spotkalam sie jeszcze ze zjawiskiem werbacji w kosciele...
W kazdym razie mnie nikt nie werbowal, niech by tylko sprobowal .
Tak mnie wychowano i to mi nadal odpowiada i mam nadzieje, ze to sie nie zmieni. Tak tez wychowam swoje dzieci, a jesli one kiedys stwierdzą, ze to nie dla nich, to juz ich sprawa...

Chyba chodziło Ci o werbunek.
No cóż, Schatje, zjawiska tego nie pamiętasz, bo zwerbowana zostałaś już w niemowlęctwie (chrzest) i potem prowadzona drogą prawdziwego katolika do dzisiaj. Normalnym jest dla Ciebie to wszystko, co wpojono Ci od dziecka i założę się, że nie zadawałaś pytań.

A do kosciola nie chodze ani dla ksiedza ani po to aby dac na tace, poprostu mam taką potrzebe...

No właśnie, masz taką potrzebę, bo tak Cię wychowano.
Sa ludzie, którzy mają potrzebę wypinania tyłka 5 razy dziennie - i nie jedzą szynki, bo tak ich wychowano, jeszcze inni nie ruszą wołowiny, bo wg nich krowa jest jedną z matek ludzkości. Bo tak ich wychowano.
A może by zacząć wychowywać swoje dzieci tak, by niezindoktrynowane, w przyszłości same decydowały w co wierzą?...

Zwyrodnialcy i pedofile trafiają sie w kazdym srodowisku! Czy jesli jakis nauczyciel jest pedofilem, to oznacza, ze wszyscy tacy? Chyba nie.
Nie rozumiem tylko Adamie skąd u Ciebie tyle zlosci, co Ci tam tak przeszkadza... hmmm...
Mozemy sie tylko cieszyc, ze nie urodzilismy sie jako moslimskie kobiety

Ja tam u Adaśka złości nie wyczułam.
Raczej ogromne pokłady humoru.
Fakt, że muzułmańskie kobiety mają jeszcze bardziej przechlapane, ale i w naszej, chrześcijańskiej kulturze kobiety od niedawna dopiero ciesza się jaką taką wolnością. A w Polsce to raczej bardziej na papierze niż w życiu codziennym.

[color=#000080]
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
sorki Anja za of topic ,po prostu jak zobaczyłem dr.hab.teologi ks. Natanka to doznałem szoku ,to nie żart jest naprawdę doktorem habilitowanym teologii .
I jeszcze troche Natanka:
więc jesli chcecie zmienic gwiazdki na fladze unii na 6 ramienne otaczajace Matke Boską ,to .. sorry
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Na koniec /po poscie Violtje/ chce jeszcze podkreslic, ze wierze w co wierze i jestem z tym szczesliwa, bo to pomaga miz zyc. I wole byc byc moze naiwna ale szczesliwa, niz swiadoma ale sfrustrowana i krytykujaca wszystkich i wszedzie. Mam naprawde ciekawsze zajecia niz przejmowanie sie tym, w co wierza inni. A tutaj srednio w co 4ym poscie /glownie Adama i Viooltje/ to widac...jakies nawiązania do religii i nasmiewanie sie z KK. Dlatego nie dziwie sie Anji, ze taka byla jej reakcja, to nie byl pierwszy i mysle, ze nie ostatni wątek, gdzie skonczylo sie na krytyce kosciola.
A dla mnie to juz wczesniej zrobilo sie niesmaczne, delikatnie rzecz ujmując i naprawde nudne.
Violtje, ja tez czasami w postach Adama zauwazam duża dawke humoru, i z przyjemnoscią mi sie je czyta, tak samo jak i niektore Twoje posty, ale nie znosze krytykanctwa, niewazne czego by sie ono mialo tyczyc.
Proponuje zalozyc odzielny wątek, jesli juz ktos ma taka potrzebe krytykowania kosciola. Nie trzeba od razu zasmiecac tym innych wątkow. Najlepiej jakis zamkniety klub, w ktorym beda mogly dyskutowac osoby tylko po uprzednim zaproszeniu
Pozdrawiam wszystkich ... bez wzgledy na wyznanie, kolor skory, orentacje seksualna, upodobania zywieniowe czy co tam jeszcze
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Schatje, bądź sobie szczęśliwa, jako katoliczka, czy pastafarianka, co mnie to?
Spójrz na poprzednią stronę tego topiku. To Ty nagle ni z gruszki ni na temat wkleiłaś linki do "bardzo śmiesznych" kazań księdza Pawlukiewicza. Nie bardzo czuję związek z resztą.
Oburzasz się na krytykę kościoła... kurna, jak krytykuje się prezydentów - jest OK, politykę w ogóle - też ok, tylko kościół jest świętą krową, która jest chyba najbardziej zbrukana. Tu oburzają się nawet Ci, którzy określają się mianem niewierzących.
Ehhh...

Również pozdrawiam wszystkich.

Anja, będziemy śledzić dalsze losy dzieciaka. Jeśli pierwsza znajdziesz jakieś info - dawaj.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Viooltje napisał:
Schatje, bądź sobie szczęśliwa, jako katoliczka, czy pastafarianka, co mnie to?
Spójrz na poprzednią stronę tego topiku. To Ty nagle ni z gruszki ni na temat wkleiłaś linki do "bardzo śmiesznych" kazań księdza Pawlukiewicza. Nie bardzo czuję związek z resztą.
Oburzasz się na krytykę kościoła... kurna, jak krytykuje się prezydentów - jest OK, politykę w ogóle - też ok, tylko kościół jest świętą krową, która jest chyba najbardziej zbrukana. Tu oburzają się nawet Ci, którzy określają się mianem niewierzących.
Ehhh...

Również pozdrawiam wszystkich.

Anja, będziemy śledzić dalsze losy dzieciaka. Jeśli pierwsza znajdziesz jakieś info - dawaj.

srutututu a zdjec jak nie bylo tak nie ma
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Aaaaa!

Już wysyłam
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Nie ja pierwsza Violtje wyskoczylam tutaj z linkami o kosciele, jesli tego nie zauwazylas... Kazdego smieszy co innego i chyba bardzo dobrze.
Zadnej krytyki nie znosze, jak juz wczesniej wspomnialam, tych na prezydentow czy kogo tam rowniez nie. Jesli chcemy ulepszac swiat, to moze warto jednak od siebie zacząć...
Zyjmy i dajmy zyc innym, takie jest moje motto.

ps. a oburzam sie na krytyke kosciola, w wątkach gdzie ni z gruszki ni z pietruszki....
kazdy ma prawo krytykowac sobie co mu sie tylko podoba, jesli tylko ma mu to przyniesc ulge czy nie ma ciekawszych zajec...
Zgłoś wpis

Bliżej nas